Home Wereld Sociaal Forum

Wereld Sociaal Forum

Het Nederlands Sociaal Forum wordt georganiseerd in navolging van het Wereld Sociaal Forum. Wereldwijd komen bij Sociale Fora miljoenen mensen bij elkaar die willen werken aan een andere wereld. Op het Sociaal Forum draait alles rond het verzet tegen een wereld die bestuurd wordt volgens een economische logica van groei en winstmaximalisering, kortweg aangeduid met neoliberalisme.

Het WSF richt zich op een wereld, waarin een menswaardig bestaan en een duurzame ontwikkeling voor iedereen centraal staan en niet de economische belangen van een kleine groep. Het WSF proces wil discussies en uitwisseling van ideeŽn tussen maatschappelijke organisaties stimuleren met als doel die te versterken.

Het Wereld Sociaal Forum heeft een Charter of Principles geformuleerd dat ook de basis vormt voor de organisatie van het Nederlands Sociaal Forum. Lees hier de Nederlandse vertaling. Het NSF heeft daarnaast ook een aanvullende Nederlandse beginselverklaring die door alle aangesloten organisaties†is onderschreven.†Je kunt deze hier als organisatie ook†digitaal ondertekenen.

Bij de eerste editie van het Wereld Sociaal Forum in 2001 in het Braziliaanse Porto Alegre waren 20.000 deelnemers, bij de tweede 50.000, bij het WSF 2005 in Porto Alegre, Brazilie waren meer dan 100.000 mensen aanwezig. Het Wereld Sociaal Forum in 2006 vond op drie continenten tegelijk plaats. Het volgende WSF staat gepland voor 2009.

Meer info over het WSF op de website van het Wereld Sociaal Forum.