Home Verslag van Nederlands Sociaal Forum 2006 Cultuur & film

Cultuur en film op het Sociaal Forum

Tijdens het Nederlands Sociaal Forum is het niet allemaal politiek wat de klok slaat. Bij een beweging voor een andere globalisering hoort ook een andere cultuur.

Op zaterdag 20 mei kun je op verschillende momenten genieten van muziek die je niet zo snel op MTV zult treffen. Luister in de pauzes tussen de workshops naar de Congolese klanken van Okapi Rivival of de muzikale waanzin van Grassmoawer 14 . En zaterdagavond dansen op de klanken van Zuco 103 en Mala Vita.

Mochten de meningsverschillen in de workshops nou te hoog oplopen, dan kun je even afkoelen bij een van de permanente culturele acts op of rond het Erasmusplein.

Of bekijk ons uitgebreide filmprogramma. Michael Moore bewees met 'Bowling for Columbine' en 'Fahrenheit 911' dat je met een kritische documentaire meer bezoekers kunt trekken dan met een Hollywood miljoenenproductie. Het documentaire festival trekt ieder jaar meer bezoekers. Llink, de kleinste omroep met de grootste idealen, heeft een plek op de publieke omroep weten te veroveren. Het aanbod aan kritische documentaires blijft groeien. De documentaires die we tijdens het NSF vertonen, beginnen waar de mainstream ophoudt. Ze belichten de materie waar de commerciele media zich niet aan durven branden. Films of bij te lachen. Te treuren. Films op hoop uit te putten en films om je strijdlust aan te warmen.

Muziek en acts: meer over Zuco 103, Mala Vita, het mobiele naaiatelier en nog veel meer cultuur op het NSF

Films en documentaires: meer over Bullshit, 26.000 gezichten en nog veel meer films en documentaires op het het NSF