Home Verslag van Nederlands Sociaal Forum 2006 Programma

Programma Nederlands Sociaal Forum 2006

In het weekend van 19 tot 21 mei 2006 staat Nijmegen in het teken van het tweede Nederlands Sociaal Forum. Onder het motto een andere wereld is mogelijk zullen duizenden bezoekers deelnemen aan meer dan 150 workshops en seminars, een filmfestival en plenaire debatten. Tijdens het weekend wordt een speciale camping ingericht. Verder is er een cultureel programma met ondermeer een optreden van de populaire live- band Zuco 103.

Tijdens het Nederlands Sociaal Forum zijn er in 35 zalen op het universiteitsterrein in Nijmegen bijeenkomsten met meer dan driehonderd sprekers uit binnen- en buitenland. Onder andere de onafhankelijke presidentskandidaat Mustafa Barghouti uit Palestina, de bekende milieuactiviste Vandana Shiva uit India, middenoosten-correspondent Robert Fisk van The Independent en Walden Bello, bekend schrijver en criticus van de neo-liberale globalisering uit de Filippijnen komen naar Nijmegen. Deelnemers uit Nederland zijn ondermeer Harry van Bommel (SP), Sylvia Borren (Novib), Agnes Jongerius (FNV), Frank Kohler (Milieudefensie), Mohammed Rabbae (Genoeg is Genoeg) en Diederik Samsom (PvdA).

> Download hier de programmakrant.

Het Nederlands Sociaal Forum is een festival van idealen waar je kunt werken aan een andere globalisering waarbij mens en milieu boven winst gaan. Een broedplaats van actie voor solidariteit, gelijke rechten, duurzaamheid en voor werkelijke democratisering. Het Nederlands Sociaal Forum wil een open ontmoetingsplaats zijn voor iedereen die wil opkomen voor een andere wereld zonder neoliberale globalisering, oorlog en uitsluiting.

> Reserveer hier een toegangskaart voor het Nederlands Sociaal Forum.

> Download hier het volledige programma met alle 150 workshops en seminars